Sayfalar

26 Mart 2013 Salı

Kitlesel 'armağan çemberi' uygulaması denemesi

Armağan atölyelerinde 'armağan çemberi' diye bir uygulama gerçekleştiriyoruz. İlk turda, herkes gruba vermek istediklerini paylaşıyor, ikinci turda ise almak istediklerini. Bu uygulama sonucunda, aslında birçok ihtiyacımızın yanı başımızdaki kişiler tarafından karşılanabildiğini görüyoruz. Armağanlarımızı özgürce paylaşabilme şansı tanıyor bize bu uygulama.

Bunu yapmak için, öncesinde herhangi bir çalışma vs. yapmaya gerek yok, herhangi bir sayıdaki herhangi bir insan grubu, herhangi bir zamanda bunu yapabilir ve yine herhangi bir zamanda tekrar edebilir. Çok basit ve bir o kadar muhteşem bir çalışma oluyor. Her topluluğa sık sık bunu yapmalarını öneriyorum. Hemen deneyin mesela ((:

Ben şimdi gaza geldim ve hediye çemberinin de dışına çıkma isteği hissettim, çok güçlü bir şekilde. İhtiyacım olanları ve paylaşabileceklerimi, herkese duyurmak istiyorum. Aşağıda şu sıralar ihtiyaç duyduklarımı ve verebileceklerimi paylaşıyorum; bunu belli zaman aralıklarında tekrarlamayı düşünüyorum. Bu maddelerden alabileceğiniz veya verebileceğiniz şeyler olduğu takdirde, tanışıp tanışmadığımız hiç fark etmez, bana yazın veya beni arayın lütfen.

Not: Bugün itibariyle çok fazla ihtiyacım olmadığından verebileceklerim, alabileceklerimden daha fazla. Bu yüce gönüllülükten falan değil, bugünkü durumdan kaynaklanıyor. Daha fazla şeye ihtiyaç duyduğum günlerde, bunları da dile getirmekten ve almaktan çekinmeyeceğim.

Almak istediklerim
- 42 numara trekking ayakkabısına ihtiyacım var. Bir kenarda duran, kullanmadığınız ayakkabınız varsa talibim.
- Sonradan aklıma geldi ve ekliyorum: Bu şekilde bulamazsam, yurt dışına çıkan birilerine aldırmayı düşünüyorum. Yakınlarda çıkan birileri varsa da yardımcı olabilir belki.
- Nisan-Mayıs aylarında Likya Yolu'nda yürüyüş yapacağım. Likya Yolu Rehber kitapçığına ve/veya Likya Yolu tecrübelerine ihtiyacım var.

Vermek istediklerim
- Web sitenizde veya herhangi bir yerdeki yazılarınızın, başka bir göz tarafından okunması, hem anlam bütünlüğü, hem de yazım hataları ile ilgili denetlenmesi gerektiğini düşünüyorsanız seve seve yaparım bunu.
- Sosyal konular başta olmak üzere, her türlü beyin fırtınası ihtiyacınızda uzaktan ya da yakından, elimden geleni yaparım.
- Kısa süreli, küçük miktarlı borç verebilirim (Evet, bitmiyor bendeki para, ben de anlamıyorum.) :))
- Doğada kurulmaya çalışan yaşamlarda (eko çiftlik, eko köy vs.) veya hali hazırda kurulu bulunanlarda iş gücü ihtiyacı olduğu takdirde, zamanım uygunsa gelir her türlü işi keyifle yaparım.
- Artık iyice bırakmış olduğum Latin dansları öğretme işini de, en azından başlangıç seviyesinde gerçekleştirebilirim. (Bunun için aynı ortamda olmak lazım tabii.)
- Sizi sıkan şeylerle ilgili sizi dinleyecek ve soru sorarak açılmanızı sağlayacak bir kişiye ihtiyacınız olduğu takdirde, mümkünse yüz yüze, değilse uzaktan destek sağlamaya çalışırım.
- Benzer bir madde olacak: Hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyler var ama cesaret bulma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa da, yine yakından veya uzaktan elimden geleni yaparım.

6 yorum:

  1. :) Mutlulukla yayıldı gülümsemem...

    YanıtlaSil
  2. listen eksik sanki birde şarj makinası lazımdı sana:)

    YanıtlaSil
  3. ahah... bulmuştum ki şarjı sonradan...

    YanıtlaSil
  4. Dolaysiz, zaman kaybetmeden, basit ve o yuzden de etkili bir uygulamaymis! :) harika :)
    Emre, senden ne guzel seyler ogreniyorum! Tesekkurler varligina ve paylasimlarina :)
    Deniz

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili yorum yapmak için...