Sayfalar

28 Şubat 2013 Perşembe

Yoksa siz hala…


İnce uçlu “Yokia” şarj aletiniz bozulduğunda ya da kaybolduğunda gidip yenisini mi alıyorsunuz? 2 arkadaşınızdan birinin çekmecesinde –muhtemelen- birden fazla şarj aletinin öylece yattığının farkında değil misiniz?

Bir kez kullanacak olduğunuz çadır ve uyku tulumunu gidip satın mı alıyorsunuz? Çevrenize sormak aklınıza geliyor mu? Belki evinde fazlalık yaratan malzemeleri size seve seve verecek kimseler vardır. O yoksa da ödünç verecek kimseler kesin vardır. Önce çevrenize, sonra freecycle grubuna, açılmak üzere olan Eşya Kütüphanesi‘ne ve diğer paylaşım sitelerine, gruplarına sorduğunuz takdirde bulma ihtimaliniz çok çok yüksek; emin olun.

İnsanlar yavaş yavaş bankaları bile aradan çıkararak “Nacebook” hesaplarından, şuradan-buradan borç vereceklerini duyuruyorlar ve veriyorlar da. İhtiyaç olduğunda hemen bankaya koşup bir sürü faiz ve işlem masrafı ödeyerek borç mu alıyorsunuz? Paraya ihtiyaç duymak ayıp bir şey değil ki; isteyin bence.

İş görüşmesine veya düğüne-derneğe gideceğiniz için almak zorunda olduğunuzu düşündüğünüz o siyah ceketi de almayın mesela; sorun soruşturun, seve seve paylaşacak olan ne kadar çok kişinin olduğunu görünce şaşıracaksınız. Niye bir kere giyecek olduğunuz şeye sahip olmanıza gerek olsun ki? Hem sahip olmak da ne ki? Neyse o ayrı konu…

Artık ödünç otomobil isteyenler ve -işin tuhafı- otomobilini ödünç verenler de var ortalıkta.

Çok uzatmaya gerek yok ama aklınıza gelebilecek her şeyin paylaşılmaya başlandığı günler ya bunlar; takılın bence siz de bu eğilime. Kazanacak çok şeyiniz var. Paranız cebinizde kaldığı gibi, doğa için de güzel bir şey olacak bu yaptığınız. Kişisel ilişkilerin gelişmesi ve güzel “topluluk”lar oluşturmaya yardımcı olması da cabası.

2 yorum:

  1. Yaşaaaaa Emre, sen çok yaşa!

    YanıtlaSil
  2. http://esyakutuphanesi.com
    Evet çok az kaldı! Biz de sabırsızlanıyoruz :)

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili yorum yapmak için...