Sayfalar

22 Ekim 2015 Perşembe

Kitap resmen doğuyor!

Kitap resmen geliyor, kafası göründü! ((:

Son gelişmeleri paylaşmak istiyorum, madde madde:

- Dün, nihayet, sürekli ertelediğim son rötuşları yaptım ve dizgi için H2O Kitaptan Özcan'a gönderdim. Şu sıralar epey yoğun olduğu için, dizgi için gönüllü olan bir diğer arkadaşım İdil Ateşli'den de destek almayı tercih ettiğini söyledi. Bu paylaşımı yaptıktan sonra onları ortak bir e-mektupta buluşturacağım ve böylece dizgi süreci başlamış olacak.

- Ayrıca yine dün, yine ertelemiş olduğum teşekkür ve armağana davet kısmını yazmaya başladım, hatta bugün taslağını bitirdim. Kitap için destek çağrım halen geçerli olduğu ve teşekkür kısmına isimler eklenmeye devam ettiği için bu birkaç sayfalık kısmı son anda noktalayıp kitabın başına ekleyeceğim.

- Birkaç gün önce Sinek Sekiz Yayınevi'nden İrem Çağıl (Alaz ve güzel kızları Kiraz'la) bizi ziyaret etti. O da kitap için destek olmak istediğini söyledi. Dizgi için Özcan'la sözleştiğimizi söyledim; onun ve İdil'in durumuna göre belki İrem'in de kapısını çalarım.

- İrem, kitap başına almış olduğum 4 TL'lik fiyatı çok buldu ve bunla ilgili de yardımcı olacak. Hem de Sinek Sekiz Yayınevi'nin kitaplarında da kullanılan, sürdürülebilir ormanlardan elde edilmiş kağıtlarla yapılacak basım için daha iyi bir fiyat alabileceğini tahmin ediyor. Bu harika oldu, yani galiba olacak!

- Bugün itibariyle gelen parasal katkıların toplamı 2.920 TL'yi buldu. İrem'in tahmin ettiği civarda bir fiyata bastırdığımız takdirde, ihtiyacım olan parayı nerdeyse toplamış oluyorum bu durumda. Fakat yine de gelen katkılara açık kalmaya devam etmek istiyorum. Zira basım sonrasında da muhtelif masraflar çıkacak karşıma. Bu nedenle destekleriniz için alan hala açık ve son ana kadar da açık kalacak.

Gelen paralar işte burada toplanıyor ((:

- Kapak tasarımı için destek olmak isteyen de epey kimse var. Birazdan onlara da bir e-mektup yazacağım ve bu süreci ne şekilde kotarabileceğimize bakacağız!

- Kitaba isim bulamama kabızlığım ise devam ediyor. Bu gidişle "şimdilik" kaydıyla koymuş olduğum isim kalıcı isim olabilir: Size İyi Haberlerim Var . Bunla birlikte, beni ve bloglarda yazdıklarımı bilenler, kitabı okumamış da olsalar, içlerinde canlanan bir isim olursa lütfen paylaşsınlar. ((:

- Son olarak, bu kitabın 2015 yılı bitmeden elinizde olmasına niyet ediyorum.

Durumlar böyle işte. Bir süredir ertelediğim bu işlere koyulunca kitaba dair heyecanım hızlıca yükseldi. Bildiğim kadarıyla bu topraklarda, hatta belki de dünyada ilk kez böylesine kolektif bir kitap çalışması yapılıyor. Yazım öncesinden başlayan destek alma sürecim her daim devam etti, ediyor ve dağıtım kısmında bile edecek. Bu kitabı bu şekilde yayımlayıp dağıtma kararı aldığımdan beri, içerikten de çok, yönteme heyecanlanıyorum zaten! ((:

Bakalım neler olacak...

Not: Kitap destek çağrımı daha önce duymadıysanız sizi şuraya davet edeyim.

-----------------------------------------

Bildiğin -ya da bilmediğin- üzere 2012 Temmuz'undan bu yana, bilerek ve isteyerek çalışmıyorum. Yani klasik anlamda "çalışmak"tan bahsediyorum tabii. Zira aslında hiç olmadığım kadar üretim halindeyim, ayrıca -yeri gelmişken- son derece keyifli ve afiyetteyim. Bu üretim sürecinde ortaya çıkan şeylerin çoğu bugünün piyasasında "para eden" şeyler değil ama bu, onların kıymetini azaltmıyor, içim ferah. Kendim ve diğerleri için daha güzel bir yaşam düşü, bu konuya kafa ve kalp yorma, yazıp çizme, bi'takım uygulamalar yapma ve buna kendini adama ne zaman para etmiş ki... 

Yok yok, katiyen şikayetçi değilim bu durumdan, hatta bunun için ayrıca şükran doluyum. Cidden! Hayatımı sürdürürken az miktarda da olsa (ayda birkaç yüz tl) paraya gereksinim duyuyorum ve yaptıklarım, bu parayı çoğu zaman "doğrudan" getirmiyor. Hep bi'takım dolambaçlı yollar... Neyse ki bu yolları da seviyorum. ((: 

Diyeceğim o ki eğer yukarıdaki veya diğer bir yazım -veya belki de bir eylemim- bir yerlerine dokunduysa; seni mutlu ettiyse, düşündürdüyse, sana ilham verdiyse ve içinde benim için bir şeyler yapmak üzere harekete geçme isteği duymana yol açtıysa, bunun sonucunda da bana para veya başka bir armağan iletmek istersen: emreertegun@gmail.com adresinden bana ulaşır mısın?

1 yorum:

  1. Birden fazla insanlar ile arkadaş olmak ve sohbet etmek için sizlerde Sohbet.City arkadaşlık sitemizi ziyaret ediniz.

    sohbet
    sohbet odaları
    mobil sohbet
    sohbet kanalları
    sohbet siteleri

    YanıtlaSil

Yazıyla ilgili yorum yapmak için...